Principalele lanțuri de magazine alimentare din America și din întreaga lume își aprovizionează rafturile cu cele mai procesate, pasteurizate și toxice alimente pe care omenirea le-a cunoscut vreodată.

Publicul este bombardat de reclame pentru carne, produse chimice și medicamente. Corporațiile transnaționale care domină aprovizionarea cu alimente din lume folosesc aceste tipuri de magazine ca puncte de vânzare pentru a manipula consumatorii.

Alimentele vândute în aceste magazine sunt pline cu substanțe chimice, aditivi și poluanți care ne îmbolnăvesc dar îmbogățesc marile corporații.

Pare ciudat că omul încă nu a făcut legătura între ceea ce pune în corpul său și starea sa actuală de sănătate. El caută mereu răspunsuri, crezând că soluția trebuie să fie mai complicată decât este în realitate. Mintea ii sta in cale si evidentul ii scapa.

Mai jos sunt câteva motive pentru care consumul de alimente procesate este mortal atât pentru tine, cât și pentru familia ta. Această listă NU include:

  • substanțele chimice și aditivii din medicamentele fără prescripție medicală și pe care le luați sau le oferiți copilului sau animalului dumneavoastră în încercarea de a atenua simptomele
  • substanțele chimice și aditivii din produsele cu care te speli
  • substanțele chimice și aditivii din pasta de dinți cu care vă periați dinții
  • substanțele chimice și aditivii din loțiuni, creme și machiaj care sunt absorbiți direct în piele
  • substanțele chimice și aditivii din produsele pe care le utilizați pe păr
  • substanțele chimice pe care le aduci în corpul tău în timp ce inhalezi aerul pe care îl respiri

Deoarece știm că acidoza sistemică, în mare parte este cauzata de dieta extrem de acida, toxicitatea și slăbiciunile glandulare sunt cauzele fizice ale bolilor și afectiunilor noastre. Toxinele nu sunt doar o cauză majoră a problemelor noastre, dar pot juca un rol imens în dezvoltarea acestora.

Doi aditivi alimentari primari care sunt responsabili pentru leziunile creierului și multiple tipuri de cancer sunt MSG și aspartamul.

O listă cu doar câțiva dintre aditivii și conservanții cunoscuți care vă dăunează sănătății:

Hiperactivitate = (H) Astm = (A) Cancer = (C)

Aluminiu (conservanți) – – C

Sorbați de potasiu și calciu, acid sorbic (conservanți) H A –

Acid benzoic (conservanți) H A C

Benzoat de sodiu (conservanți) H A –

Benzoat de potasiu (conservanți) – A –

Benzoat de calciu (conservanți) – A –

Parahidroxibenzonat de etil (conservanți) – A –

Parahidroxibenzonat de etil de sodiu (conservanți) – A –

Propil P Hidroxibenzonat, Propilparaben (conservanți) – A –

Hidroxibenzonat de propil P de sodiu (conservanți) – A –

Dioxid de sulf (conservanți) H A –

Sulfit de sodiu (conservanți) – A –

Bisulfit de sodiu (conservanți) – A –

Metabisulfit de sodiu (conservanți) – A –

Metabisulfit de potasiu (conservanți) – A –

Sulfit de potasiu (conservanți) – A –

Sulfit de calciu (conservanți) – A –

Hidrogen sulfit de calciu (conservanți) – A –

Bisulfit de potasiu, hidrogen sulfit de potasiu (conservanți) H A –

Difenil, Bifenil (conservanți) – – C

Ortofenil Fenol (conservanți) – – C

Acid formic (conservant) – – C

Hexamină, Hexametilen Tetramină (conservanți) – – C

Nitrat de potasiu (conservant) – A C

Nitrit de sodiu (conservant) H A C

Acid acetic, glaciar (conservanți) – A –

Propionați de calciu sau potasiu sau sodiu, acid propionic (conservanți) H A

Galat de propil (antioxidant sintetic) – A C

Galat de octil (antioxidant sintetic) – A –

Galat de dodecil (antioxidant sintetic) – A –

TBHQ, tert-butilhidrochinonă (antioxidanți sintetici) H A –

Hidroxianisol butilat (BHA) (antioxidanți sintetici) H A C

Hidroxitoluen butilat (BHT) sau butilhidroxitoluen (antioxidanți sintetici) H A C

Caragenan (agent de îngroșare și de stabilizare) – A C

Tragacanth (agent de îngroșare și emulgator) – A –

Gumă de salcâm (stabilizator alimentar) – A –

Gumă Karaya (laxativ, îngroșător alimentar și emulgator) – A –

Manitol (îndulcitor artificial) H – –

Stearat de polixietilenă (emulgator) – – C

Stearat de polixil (emulgator) – – C

Monostearat de polioxietilenă sorbitan (emulgatori, stabilizatori de gelificare

Agenți de îngroșare) – – C

Polisorbat (emulgatori) – – C

Gelatina (agent de gelificare a alimentelor) – A –

Carboximetilceluloză de sodiu – – C

Acid clorhidric (amplificator de hidrolizare și producție de gelatină) – – C

Sulfat de magneziu (coagulant de tofu) – – C

Ferocianura de potasiu (agent antiaglomerant) – A –

Talc (antiaglomerare, umplutură, balsam, agent) – – C

Glutamat monosodic MSG, acid glutamic, toți glutamații (amplificatori de aromă)

H A C

Guanilat disodic (amplificatori de aromă) H A –

Inozinat de disodiu 5 (amplificatori de aromă) – A –

Ribonucleotide disodice 5 (amplificatori de aromă) – A –

Ceară Camauba (folosită în gumele de mestecat, agenți de acoperire și glazurare) – – C

Parafină, vaselină, ulei mineral alb (solvenți, acoperire, glazurare, anti

Spumanți, agenți lubrifianți în gumele de mestecat) – – C

Bromat de potasiu (agent utilizat în făina de albire) – – C

Clor (agent utilizat în albirea făinii, ameliorării pâinii și stabilizatorului) – – C

Dioxid de clor (făină de albire și vârstă de conservare

  1. nt) – – C

Peroxid de benzoil (făină de albire și agent de îmbunătățire a pâinii) – A –

Acesulfam de potasiu (îndulcitor) – – C

Aspartam (îndulcitor) H A –

Ciclamat și acid ciclamic (îndulcitori) – – C

Zaharină (îndulcitor) – – C

Polivinilpirolidonă insolubilă Insolubilă (stabilizator și agent de clarificare adăugat la vin, bere, produse farmaceutice) – – C

Amidon albit (agent de îngroșare și stabilizator) – A –

COLORANT ALIMENTAR

102 și E102, FD și C Galben 5, Galben 4, Tartrazină H A C

104 și E104 Galben de chinolină H A C

107 și E107 Galben 2G H A C

110 și E110 Sunset Yellow H A C

120 și E120 Carmine, Coșenila H A –

122 și E122 Azorubină, Carmoisine H A C

123 și E123 Amaranth (Roșu 2) H A C

124 și E124 Ponceau, Stacojiu strălucitor H A C

127 și E127 Eritrozină (Roșu 2) H A C

E128 Roșu 2G H A C

129 și E129 Roșu Allura AC H A C

E131 Patent Blue H A C

132 și E132 Indigotină, Indigo Carmine H A C

133 și E133 Albastru strălucitor H A C

142 și E142 Acid verde strălucitor, verde S, verde alimentar H A –

143 Fast Green – A –

150 & E150 Caramel H – –

Carboni vegetali activați 151 și E151, negru strălucitor H A C

154 Food Brown, Kipper Brown, Brown FK H A C

155 și E155 Maro ciocolată HT, Maro HT H A C

160b și E160b Bixină, Norbixină, Extracte de Annatto H A –

Sursa listei: http://www.traditionaloven.com/articles/122/