Ajustari Osteo-articulare

Ajustarile osteo-articulare ajuta la corectarea subluxațiilor, care sunt prin definiție, luxații osoase minuscule, cel mai frecvent întâlnite la nivelul coloanei vertebrale. Ajustările chiropractice au ca scop eliminarea interferențelor cu sistemul nervos, de obicei presiunea asupra măduvei spinării sau a nervilor cauzate de subluxații.

Filosofia medicală tradițională chineză este derivată din ideile taoiste despre echilibru natural, qi și yin și yang. În esență, filosofia sa se învârte în jurul înțelegerii faptului că corpul uman este un univers sofisticat de sisteme interconectate care lucrează în echilibru pentru sănătatea generală a corpului.

Filosofia medicinei tradiționale chineze afirmă, de asemenea, că organismul este echipat cu mecanismele sale de a lupta împotriva bolilor și de a se vindeca. Prin urmare, orice tip de terapie aplicată este menita să ajute funcția normală de auto-vindecare a corpului uman, nu să interfereze cu aceasta.

Tehnica de tratament

Tratamentul constă într-o succesiune de acţiuni manuale executate asupra corpului uman în scopul redobândirii simetriei funcţionale şi ameliorării stării de sănătate. Conține tehnici speciale de manipulare osteo-articulara și tehnici de masaj derivate din traditii asiatice cum ar fi artele martiale Amatsu Tatara, Yumeiho, Tit tar, Tok-Sen dar si  chiropractica sau medicina populara.

Tratamentul începe cu o consultație, uneori însoțită de radiografii sau RMN. De obicei, analizele sunt notate în dosarul pacientului. Apoi se efectuează o examinare a coloanei vertebrale și a articulațiilor înainte de a decide tehnica de tratament. Ajustările manuale precise sunt efectuate cu viteză mare, amplitudine redusă pe care terapeutii nostri le-au antrenat ani de zile.

Terapeutul continuă apoi să trateze pacientul folosind manipulări fizice pentru a reloca articulațiile și, de asemenea, face masaje pentru a ușura fluxul de sânge către mușchii „reci”. Se poate folosi, de asemenea, un unguent de vindecare tradițional pe bază de plante pentru a ajuta la circulația sângelui.

Această tehnică este foarte eficientă în caz de dureri de spate, deviații de coloană, dislocări, dureri articulare sau hernii de disc, entorse ale gleznelor, dureri ale incheieturilor mainilor, coatelor, umerilor etc.

Adresa

Calea Ploiesti 29, 130145
Targoviste, Dambovita

Telefon

0345-401-455

E-mail

office@axioholistic.ro

Contacteaza-ne pentru detalii