Terapia Prin plutire

Terapia prin plutire sau Terapia prin privare senzoriala presupune un mediu cu gravitație zero, care permite minții și corpului să se elibereze complet, să se relaxeze și să se reseteze. Folosind 400 de kilograme de săruri Epsom, flotabilitatea apei face ca plutirea pe apă să se simtă ca și cum ai pluti în aer. Prin eliminarea forțelor gravitaționale ce acționează asupra sistemul musculo-scheletic și nervos, poți ameliora fără efort durerile, te poți relaxa, recupera și îmbunătăți somnul.

Terapia prin plutire oferă alinare și benefici care sunt cumulative – se bazează pe ele însele la fiecare sesiune ulterioară. Ne place să spunem „cu cât plutești mai mult, cu atât devine mai bine”, pe măsură ce plutitorii aprofundează mai departe de prima sesiune. Deși plutirea este o terapie „fără efort”, corpul și mintea învață de fapt cum să se relaxeze cu fiecare sesiune. Stresul, tensiunea și durerea s-au format în timp și poate dura ceva timp pentru a experimenta cea mai profundă ușurare. Din fericire, plutirea este un mod relaxant, distractiv și fără efort de a face acest lucru!

BENEFICIILE TERAPIEI PRIN PLUTIRE?

Există o serie de beneficii ce provin din cele trei elemente ale terapiei prin plutire:

  1. Sare Epsom (sulfat de magneziu)
    2. Imponderabilitate / Contra-gravitație
    3. Meditație / Starea Theta

Beneficiile sunt vaste și variate. Ele pot fi prezente pe durata ședinței de plutire sau pot dura o perioadă extinsă de timp după.

Dansul complicat dintre corpul și mintea noastră are foarte mare importanță pentru a trăi o viață sănătoasă și fericită. Plutirea oferă o abordare naturală, care s-a dovedit că ajută la o gamă largă de afecțiuni și oferă bunăstare fizică și mentală.

Deși există multe experiențe ‘tipice’ sau comune, mulți clienți au răspunsuri unice la propriile nevoi fizice și emoționale individuale. Indiferent de varietatea răspunsurilor, există o regulă generală, cu cât plutești mai mult, cu atât devine mai bine.

BENEFICII FIZICE

După cum îți poți poți imagina, a fi într-un bazin de plutire, cu senzația de gravitație redusă, cu simțul tactil diminuat, total silențios și întunecat, oferă corpului timp pentru a se relaxa. În timp ce beneficiile vindecătoare ale relaxării în general au fost documentate de multă vreme, relaxarea intensă a terapiei prin plutire este unică datorită mediului pe care bazinul de plutire îl oferă. Acest mediu duce la o relaxare mai profundă și permite corpurilor noastre să se refacă mai repede și mai bine.

CIRCULATIA SANGELUI IMBUNATATITA

Mediul aproape fără gravitație al bazinului de plutire permite relaxarea mușchilor și articulațiilor corpului, crescând fluxul sanguin și ajutând la repararea mai rapidă a țesuturilor musculare și la vindecarea corpului. Acest lucru este benefic mai ales pentru cei cu leziuni sau dureri cronice.

-GESTIONAREA DURERILOR

-IMBUNATATIREA SISTEMULUI IMUNITAR

-AJUTA LA CRESTEREA IN PERFORMANTA A SPORTIVILOR

-ABILITATI DE VINDECARE CRESCUTE

-BENEFICII MENTALE

Fiind într-un mediu cu gravitație redusă, total silențios și întunecat, îi oferă minții timp să se relaxeze. Această eliberare mentală este aproape opusul stresului și permite creierului să nu mai aloce resursele sale procesării experienței tuturor simțurilor noastre, producând efecte mentale profund pozitive și eliberând un val de substanțe neurochimice pozitive. Studiile au arătat că utilizarea terapiei prin plutire este extrem de benefică pentru relaxare și sănătatea mintală.

REDUCEREA STRESULUI

Lipsa stimulilor externi este extrem de rară în societatea modernă. În mediul de plutire, fără ca forfota lumii să se impună, oamenii experimentează un calm profund al minții. Acest răgaz de la lume permite gestionarea stresului, oferă beneficiile psihologice ale unui sentiment de pace interioară și este un complement perfect pentru multe regimuri alternative.

CREATIVITATE CRESCUTA

TIMP DE REACTIE SI ACUITATE SENZORIALA MAI BUNE

AJUTA LA UN SOMN MAI SANATOS SI ODIHNITOR

SENZATII DE EUFORIE

Aceasta înseamnă că pentru oricine cu afectiuni induse de stres sau alte afectiuni conexe. Bazinul de plutire oferă o soluție mentală la simptomul fizic și rezolvă problema ducându-se la sursa sa. Prin combaterea stresului, care este la baza acestor probleme, bazinele de plutire ajută la vindecarea corpului și a minții. Chiar probleme majoritar mentale, precum anxietatea cronică, depresia, problemele psihologice în general, chiar PTSD, s-au dovedit a fi ameliorate în mediul bazinului datorită schimbărilor în chimia creierului.

Pentru multe condiții, terapia prin plutire oferă o alternativă la medicamentație sau „terapia cu pastile”, care a devenit implicită în cultura noastră. Terapia prin plutire oferă o alternativă sigură, naturală și cercetată științific, ce aduce o îmbunătățire a multor condiții care ne afectează, ca participanți la cultura noastră modernă.

Sesiunea de plutire durează 90 de minute, iar împreună cu pregătirea și dușurile poate ajunge până la două ore.  Centrul ofera prosoape şi cele necesare pentru plutire și duş. Puteţi veni la noi direct de pe drum, fără bagaje sau pregătiri, pentru a beneficia de o şedinţă de plutire odihnitoare şi relaxantă.

Adresa

Calea Ploiesti 29, 130145
Targoviste, Dambovita

Telefon

0345-401-455

Email

office@axioholistic.ro

Contacteaza-ne pentru detalii