ALIMENTATIA COMPLEXA NU ESTE POTRIVITA SPECIEI UMANE
• Amidonul inseamna PREA MULTE zaharuri simple
• Proteina inseamna PREA MULTI aminoacizi
• Grasimile saturate inseamna PREA MULTI acizi grasi
Când consumi alimente complexe și saturate, nu inseamna ca e mai bine. Ba din contra este mai rău.
Natura este mai simplistă decât atât.
Dar ne place complexul. Si aceasta este doar o credinta falsa inradacinata in mintea noastra, un sistem
de credinte.
Dacă vrei să afli adevărul, trebuie să treci dincolo de minte.
ORGANISMUL ARE NEVOIE DE SIMPLITATE
FIECARE CELULA din organism NECESITĂ zahăr.
Zahăr = carbon. De aceea, alimentele bogate în zahăr le numim carbohidrați. (constituenți cu lanț de
carbon).
Carbonul este esențial peste grăsimi și proteine ​​(aminoacizi).
Este esențial să se creeze ATP. (Adenosine triphosphate).
Aceasta este energia celulei (încărcarea bateriei celulei.)
CORPUL ARE NEVOIE DE AMINOACIZI NU DE PROTEINE
Proteinele sunt produse în interiorul corpului prin consumul de aminoacizi. Aminoacizii formează
enzime, hormoni și neurotransmițători care construiesc mușchii.
Organismul nu folosește proteinele pentru energie. Acesta este un mit creat de industria cărnii și a
produselor lactate.
Doar adrenalina sau epinefrina din carne este energică.
Aceasta este o problemă prin faptul că glandele suprarenale ar trebui să furnizeze organismului
adrenalină atunci când este nevoie pentru funcționarea nervilor.
Atunci când mânancăm carne, pentru ca organismul să-și mențină echilibrul, glandele suprarenale sunt
nevoite să-și scadă propria producție de adrenalină care în timp le slăbește. Neurotransmițătorii din
carne sunt responsabili pentru pierderea funcției glandelor suprarenale. Cea mai mare parte a populației
de astăzi se luptă cu suprarenale slabe.
Carnea conține lanțuri complexe de aminoacizi (fructele sunt simplu înlănțuite). Carnea necesită un
proces digestiv mai radical și mai consumator de energie pentru a obține aminoacizii care o compun.
Proteinele din carne lasă o reacție acidă în organism, creând mai multă acidoză, unde fructele și
legumele lasă o reacție alcalină, reducând astfel acidoza

CORPUL ARE NEVOIE ACIZI GRASI SIMPLI, NU DE GRASIMI SAU ULEIURI
A mânca peste 15% din calorii sub formă de grăsime duce la o serie întreagă de probleme de sănătate,
de la boli de inimă și cancer, până la ceață și letargie.
Pe de altă parte, consumul de fructe ca sursă principală de calorii va asigura un aport de grăsimi scăzut.
Includeți alimente grase din surse vegetale, cum ar fi avocado, durian sau nucile de cocos, dar dacă
mâncați prea mult, veți observa probabil niveluri reduse de energie și o minte leneșă.
Suntem meniți pentru zaharuri simple, dar nu pentru zaharuri complexe.
Avem nevoie de acizi grași, dar nu de uleiuri și grăsimi.
Avem nevoie de aminoacizi, dar nu de proteine.
Urmați această linie și înțelegeți că nutriția complexă nu este concepută pentru homo sapiens și nici
pentru majoritatea altor specii.
Simplitatea în digestie și absorbție este cheia.
Concluzia este ca ENERGIA este cheia majorității funcțiilor celulei.
Adevărul se găsește întotdeauna în simplitate, nu în mintea intelectuală, nu în mintea academică. Cred
că aici a fost prins omul – în mediul academic și în minte… și ne-a dus într-o pseudoștiință care ține mai
multe de credințe. Dar, credința a ucis o mulțime de oameni.
Robert Morse, N.D., D.Sc., M.H.