Când sângele devine gros și se umple de otrăvuri de la un ficat disfuncțional pentru mult prea mult timp, el poartă o încărcătură otrăvitoare – adică este sânge murdar. Drept urmare, deșeurile se pot depune în diferite zone ale corpului. Articulațiile sunt un astfel de loc, deoarece articulațiile din punctele mai îndepărtate ale corpului tău sunt în mod natural locuri de circulație inferioară. Guta este într-adevăr o afecțiune gravă a ficatului.

Este derutant să credem că cristalele sunt privite drept cauza gutei atunci când oamenii prezintă aceleași simptome de gută fără cristale prezente. Asta pentru că cristalele nu sunt cauza gutei sau cauza durerii gutei si trebuie să mergi mai adânc. Deși un ficat care funcționează necorespunzător nu se traduce automat în cristale, cristalele se traduc automat într-un ficat care funcționează necorespunzător. Cristalele sunt doar o componentă care se întâmplă să se găsească într-un lot mare de noroi și, uneori, ele nu sunt acolo, deși încă există o mulțime de factori de probleme, cum ar fi oxidarea de la metale grele, petrolul din produse farmaceutice, neurotoxine și alte virusuri, resturi de la un agent patogen care trăiește în interiorul ficatului și multe altele. Toxinele și otrăvurile au greutate pentru ele. Când curg catre extremitățile noastre, au tendința să se scufunde și să se adune acolo din cauza naturii lor grele.

Un alt simptom comun care însoțește guta provoacă si confuzie este umflarea extremităților. Aceasta este cauzată de circulația limfatică deficitară din cauza unui ficat stagnant, disfuncțional, compromis, cu retenția de lichid limfatic punând presiune asupra nervilor din diferite zone ale corpului.

Persoanele cu gută ar trebui să se abțină de la consumul de proteine ​​și grăsimi grele; cu cât mănâncă mai multe proteine ​​și grăsimi, cu atât ficatul devine mai lent și simptomele lor se agravează. Acest lucru nu are nimic de-a face cu un sistem de credință alimentară; este pur și simplu despre ceea ce are nevoie o persoană cu gută pentru a se vindeca. Reducerea proteinelor și a grăsimilor din dietă le oferă persoanelor care suferă de gută (și pseudogută), deoarece oferă ficatului șansa de a se recupera și de a curăța sângele.

Aflați mai multe despre cum să vindecați guta, inclusiv alimente de evitat, alimente de consumat și suplimente cu doze, în cea mai bine vândută carte din NYT, Cleanse To Heal.