Constipația se dezvoltă din cauza unui ficat stagnant și lent cronic, care produce mai puțină bilă și a devenit gras dintr-o serie de factori, cum ar fi metale grele toxice, diverse alte toxine și infecții virale sau bacteriene de grad scăzut atât în ​​ficat, cât și în tractul intestinal. Când este prezentă în intestin, infecția patogenă poate provoca îngustarea și/sau extinderea atât în ​​intestinul subțire, cât și în colon. Neurotoxinele virale pot provoca, de asemenea, inflamarea terminațiilor nervoase din jurul tractului intestinal, ducând la încetinirea peristaltică și chiar la gastropareză.

Partea sistemului limfatic care înconjoară intestinul poate fi, de asemenea, supraîncărcată, provocând acumularea de lichid limfatic care creează presiune asupra intestinelor, care este suficientă pentru a încetini acțiunea peristaltică și pentru a crea zone mai înguste care îngreunează trecerea alimentelor. Agenții patogeni, împreună cu resturile și nămolurile lor toxice, precum și metalele grele, își pot găsi drumul în ileon împreună cu alimentele care nu au fost digerate și descompuse în mod corespunzător, provocând inflamarea acestei secțiuni finale a intestinului subțire și contribuind la constipație. De fapt, este cea mai frecventă zonă a intestinului care este inflamată; Aici se poate forma și țesut cicatricial.

O altă cauză a constipației cronice sunt alimentele care hrănesc bacterii neproductive în tractul intestinal subțire și colon, creând inflamație – cele mai frecvente sunt laptele, brânza, untul, ouăle și glutenul. Afecțiunea poate progresa datorită unei diete bogate în grăsimi/proteine.

Atunci când colonul este inflamat din orice motiv, se poate îndoi ușor în jurul diferitelor sale coturi.

Cauzele constipației acute includ stresul emoțional sau nervozitatea care creează o strângere excesivă sau spasme în mușchii abdominali din jurul intestinului subțire și colonului. Călătoriile lungi cu mașina și zborurile lungi cu avionul cuplate cu alimente care nu sunt prietenoase cu regularitatea pot duce, de asemenea, la constipație pe termen scurt.

Aflați cum să ajutați la vindecarea constipației (plus gastropareza), inclusiv alimente de evitat, alimente de consumat și suplimente cu doze în cea mai bine vândută carte din NYT, Vindecare prin detoxificare (Medium Medical) – Anthony William