S-ar putea să ți se spună să nu mănânci fructe dacă ai cancer, deoarece unii oameni au
ideea că zahărul hrănește cancerul. Oricum, o muncă incredibilă este făcută de mulți
practicieni in sanatate din întreaga lume care folosesc o dietă cu fructe pentru tratamentul cancerului!
O organizație care aplică această metodă este Institutul Național de Cercetare Oncologică (The
protocolul NORI). Premisa de bază a abordării lor este legată de
restricţia metioninei.
Nutriția este un instrument puternic pentru reducerea creșterii tumorilor dar si pentru slăbirea
celulele canceroase astfel încât acestea să fie mult mai susceptibile la tratament. Cerința pentru un
rezultat de succes este acela de a susține celulele normale sănătoase, în timp ce înfometăm simultan
½ celulelor canceroase, de nutrienții de care au nevoie pentru a supraviețui.
Mai mulți aminoacizi diferiți sunt la mare căutare de către celulele canceroase pentru creștere și diviziunea celulară , în special metionina. S-a descoperit că privarea celulelor canceroase de metionină
este o metodă practică și eficientă de tratare a cancerului. Celulele normale sănătoase nu sunt
afectate de limitarea pe termen scurt a metioninei.
Restricția cu metionină produce
efecte profunde și poate fi suficientă ca terapie de sine stătătoare pentru multe stadii incipiente
cancere. Restricția cu metionină necesită eliminarea multor alimente și concentrarea mai ales asupra dietei cu
fructe. Fructele conțin zaharuri naturale care nu hrănesc celulele canceroase și nu provoacă creșterea tumorilor.
Este o concepție greșită comună că fructele sunt egale cu zahărul sau că fructele cresc nivelul zahărului din sânge.
Fructele pot fi o problemă numai dacă există un aport mare de grăsimi în combinație cu o dietă cu fructe, care uneori poate crește rezistența la insulină.
Cheia este să evidențiezi fructele ca principale
componentă ale dietei, urmărind în același timp menținerea aportului de grăsimi în mod ideal sub zece procente din totalul aportului caloric.
Folosirea unei diete cu fructe pentru tratamentul cancerului nu este neapărat o abordare nouă, ci
cercetările asupra metioninei pot ajuta la explicarea uneia dintre modalitățile prin care consumul de fructe poate ajuta in recuperare, in cazul cancerului. Fructele funcționează și prin alte mijloace, furnizând organismului nutrienți și
fitochimicale pentru a proteja împotriva cancerului. Mulți oameni au avut succes prin aplicarea
principiilor de vindecare naturală și de detoxifiere prin utilizarea unei diete centrate pe fructe în aceasta
situatie.
Nutriționist clinic, Jan Dries a susținut, de asemenea, o dietă strictă cu alimente crude, concentrată pe fructe pentru depășirea cancerului. În cartea sa, The Dries Cancer Diet: Ghid practic pentru folosirea fructelor si legumelor crude în tratamentul cancerului, el explică că atunci când nutriția este utilizata ca instrument de recuperare a cancerului, pacienții trebuie să respecte cu strictețe o dieta cruda, bazata pe fructe pentru cel puțin primele trei luni, după care aceasta poate fi relaxată într-o anumită măsură, dacă se dorește.
Dr. Robert Morse este un alt medic care foloseste cu succes dietele cu fructi pentru a
ajuta oamenii să depășească cancerul și alte afecțiuni de sănătate timp de mulți ani.
Metodologia lui se concentrează pe utilizarea continua a dietei cu fructe – în special utilizarea
posturi prelungite de struguri – în combinație cu ierburi botanice pentru a susține organismul
în conformitate cu constituția individului.
Articolul Dr. Epner