Nu conteaza cât de mult zahăr este într-un aliment. Tot ce conteaza este ce fel de zahăr este într-un aliment.
NU tot zaharul este la fel.
„Fiecare celulă din corp are nevoie de zahăr. Zahăr = carbon. De aceea numim alimente bogate în zahăr carbo-hidrate (constituenți ai lanțului de carbon). Carbonul este esențial, mult mai important decat grăsimile și proteinele ​​(aminoacizi).
Fiecare celulă trebuie să aibă:
(1.) suficient oxigen și fructoză/glucoză pentru a transforma zahărul simplu în adenozin trifosfat (ATP) (ENERGIE pură pentru procesele vitale ale celulei) prin oxidare aerobă și
(2.) o distribuție echilibrată a sodiului (NU a sarii) și potasiului in si în jurul celulelor care trebuie menținuta în orice moment.
ENERGIA magnetică (electrică) a fructelor este cea mai mare dintre toate alimentele, făcându-le alimente superioare pentru creier și system nervos. Ele vor aduce ENERGIE în organism, de unde majoritatea celorlalte alimente o iau.
Suntem facuti pentru a asimila zaharuri simple, dar nu suntem pentru zaharuri complexe. Suntem meniți pentru acizi grași simpli, dar nu suntem pentru grăsimi. Suntem destinati aminoacizilor, dar nu suntem proteinelor. Dacă urmați această linie și înțelegeți că nutriția complexă nu este concepută pentru homo sapiens… și nici pentru majoritatea speciilor, în realitate. Simplitatea în digestie și absorbție este cheia. Concluzia majorității funcțiilor celulei este energia.” – Dr. Robert Morse
„Domeniul cercetării magnetice electrice va veni să demonstreze că corpul uman este o ființă electrică, iar sănătatea noastră (puterea și rezistența) depinde de curenții de energie care circulă prin corp.” – George S. White, M.D.
Pentru a elimina obstacolele fizice ale posibilului flux infinit de energie în corpul tău, va trebui să-ți cureți sistemul limfatic… sistemul de unde provine cea mai mare parte a suferinței omului. Fructele, fructele de pădure și pepenii galbeni sunt soluțiile optime de curățare ale sistemului limfatic al organismului.
Fructele sunt mai bogate în antioxidanți și astringenți și vă vor miș

ca sistemul limfatic mult mai bine decât legumele. Acesta este motivul pentru care vedeți un răspuns limfatic atunci când sunt consumate fructe. Aceasta este ceea ce vrei să vezi.
Fructele, fiind de asemenea un zahar simplu, sunt superioare pentru diabetici, pancreatită, hepatită și toate celelalte afecțiuni gastrice și intestinale. Fructoza nu este descompusă în glucoză. Se absoarbe direct în fluxul sanguin si este gata de utilizare. Fructoza nu necesită insulină sau enzime digestive extinse. Nu are nevoie de conversie.
Pâinea, cartofii, pastele și făinurile sunt carbohidrați complecși: lanțuri lungi de carbon care lasă în urmă „resturi de zahăr”, deoarece organismul nu este capabil să metabolizeze aceste structuri în mod corespunzător. Organismul descompune rapid câteva dintre legăturile de zahăr, creând o creștere uriașă a zahărului din sânge, iar zaharurile complexe rămase nedigerate fermentează, hrănind candida și alți paraziți. Acestea sunt zaharuri complexe, cu lanț lung: pur și simplu prea mult zahăr.
Amidonul nu se digeră curat și nu arde eficient, lăsând reziduuri pentru fermentare. Este acid și inflamatoriu. Acizii sunt pe partea corozivă a chimiei. Ele descompun țesuturile și distrug celulele. Ele creează inflamații și deshidratează organismul. Doar pentru că le poți susține nu înseamnă că sunt sănătoase pentru tine.
Amidonul necesită insulină pentru a intra într-o celulă, în timp ce un zahăr simplu nu. Fructul este un zahar simplu. Zaharurile simple intră în celulele tale prin difuzie.
Organismul nu este destinat pentru zaharuri complexe (amidon), carbohidrați complecși, alimente procesate încărcate cu substanțe chimice, coloranți artificiali, ingrediente toxice cu etichete înșelătoare sau zaharuri rafinate și procesate (cum ar fi siropul de porumb, care nu seamănă deloc cu un simplu zahăr). A fost atât de procesat și concentrat încât este otravă și de nerecunoscut pentru organism.
„Oamenii confundă zahărul rafinat cu zahărul din fructe. Celulele noastre sunt carbon. Carbonul necesită un combustibil de carbon. Deci, toate celulele, atât cele sănătoase, cât și cele canceroase, funcționează pe bază de zahăr.
Zaharurile rafinate hrănesc toate celulele, dar provoacă și daune în același timp, deoarece toate mineralele lor alcaline au fost îndepărtate.
Fructele conțin zahărul de care un organism sănătos are nevoie pentru a rula combustibilul pentru celulele sănătoase, dar conțin și mineralele alcaline necesare pentru a neutraliza acizii care provoacă boli (poate fi auzit de aceștia…numiți antioxidanți).” – Lauren Whiteman
Simplitatea în digestie și absorbție este cheia. Zaharurile simple, cum ar fi fructoza și glucoza, care se găsesc în fructele proaspete, crude, coapte, fructele de pădure, pepenii, verdețurile și legumele sunt ceea ce are nevoie organismul pentru a se dezvolta.
Nu vă fie frică de zahărul din fructe – NICIODATĂ!!