Vindecarea refluxului acid

Mulți oameni experimentează reflux acid sau arsuri la stomac de-a lungul vieții și nu înțeleg de ce simt senzația de arsură  în piept și în gât. Profesioniștii din domeniul medical dau vina refluxului acid pe seama acidului gastric și a acidului clorhidric care se întoarce în esofag. Cu toate acestea, această teorie este nefondată și limitată în înțelegerea sa, așa cum voi explica în acest articol. Sistemul digestiv este un mister atât de mare încât, de cele mai multe ori, când medicii tratează pacienții pentru boli, practicile lor se bazează doar pe teorie. De fapt, chiar și factorul enzimatic este doar o teorie. În timp ce enzimele există, toate cercetările și știința pe care le poate face în acest moment este o teorie a presupunerilor cu privire la ceea ce fac și la modul în care cooperează cu procesul digestiv. Nimeni nu înțelege de fapt enzimele. Nimeni nu înțelege de fapt ce se întâmplă atunci când alimentele intră în stomac. De exemplu, este posibil să simțiți durere din cauza gazelor până aproape de gât și de umeri, ceea ce poate părea derutant, deoarece vă puteți întreba cum poate ajunge gazul în acea zonă a corpului (aflați mai multe despre acest lucru în cartea mea Medium Medical, unde discut despre permeabilitatea amoniacului.) Au mai rămas foarte  multe de descoperit în domeniul cercetării științei digestiei, motiv pentru care există atât de puține informații utile pentru înțelegerea și vindecarea cu adevărat a refluxului acid o dată pentru totdeauna.

Ce este refluxul acid

Refluxul acid, deși este de fapt legat de acizi, nu se datorează acizilor gastrici sau acidului clorhidric din stomac. Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți se confruntă cu reflux de acid în mod regulat, acidul provine fie de la o bacterie, fie de la toxinele din ficat și chiar din tractul intestinal subțire, deși cea mai frecventă cauză este bacteriană. Comunitățile medicale habar nu au că acesta este ceea ce se află cu adevărat în spatele acestei stări neplăcute. Există cazuri de reflux acid în care există o îndoire reală a intestinelor sau o hernie. Totuși, dacă cauza nu este una vizibilă, ea este direct legată de ficatul slăbit și inmultirea bacteriilor. Aceste bacterii produc un acid care imită acidul gastric și îl fac pe medic să creadă că asta este, când de fapt nu este deloc un acid produs de glanda stomacului.

Când apar bacterii și toxine acide care provoacă reflux acid sau arsuri la stomac, înseamnă că de fapt aveți o lipsă de acid clorhidric în stomac. Acidul clorhidric este tipul bun de acid care distruge de fapt bacteriile, care la rândul lor previn refluxul de acid. Cu alte cuvinte, dacă ai acizi răi, înseamnă că nu ai destui acizii buni.

Refluxul acid este, de asemenea, legat de un ficat slăbit. De obicei, digestia slabă se datorează unui ficat supraîncărcat, care nu poate produce bilă suficient de puternică, care apoi obligă stomacul să producă în exces acid clorhidric pentru a compensa. Acest lucru este extrem de solicitant pentru ambele organe și poate duce apoi la reflux acid. Dacă tu sau cineva pe care îl iubești aveți reflux acid, este foarte important să înțelegeți cum funcționează cu adevărat ficatul și cum să îl susțineți. Acopăr acest lucru în detaliu în cartea  Vindecarea ficatului. Bacteriile se acumulează, uneori în duoden sau alteori în fundul pungii stomacale și nu există suficient acid clorhidric pentru a-l combate. Acidul clorhidric din stomac este de fapt un amestec complex de șapte acizi diferiți, care nu au fost încă descoperiți. Comunitățile medicale cred în prezent, în mod eronat, că acidul clorhidric este doar un acid. Am împărtășit acest lucru în cartea mea Medium Medical. Dacă cineva are o cantitate redusă de trei din cei șapte acizi din acidul clorhidric, un medic sau un medic specialist nu va putea identifica problema, deoarece adevărul este necunoscut în știința și cercetarea medicală.

Cele trei obiective pentru vindecarea refluxului acid

Vindecarea refluxului acid nu înseamnă a lua o pastilă magică. La fel ca și în cazul celorlalte afecțiuni pe care le-am luminat în cărțile mele, adevărata vindecare a refluxul acid necesită o schimbare a stilului de viață pentru a rezolva problema de bază. Pentru a vindeca refluxul acid, există trei obiective: acumularea acidului clorhidric, uciderea bacteriilor neproductive precum streptococul sau Ecoli și întărirea ficatul. După cum voi discuta mai jos, toate aceste trei lucruri pot fi realizate cu unele modificări ale dietei. Există câteva suplimente cu adevărat utile de luat, de asemenea, care luptă puternic împotriva bacteriilor. Cu toate acestea, schimbarea principală va veni cu dieta.

Alimente de evitat

Cele mai importante patru alimente pe care trebuie să le evitați atunci când vindecați refluxul acid sunt glutenul, lactatele și ouăle și poate fi, de asemenea, foarte util să reduceți sau să eliminați proteinele animale în timp ce vă vindecați. Glutenul, lactatele (lapte, unt, brânză, smântână, iaurt, chefir de lapte) și ouăle sunt sursa de hrană preferată pentru bacterii și va fi foarte dificil să vindeci refluxul de acid dacă încă le mănânci. Dacă credeți că iaurtul sau chefirul de lapte vindecă tractul digestiv din cauza naturii lor probiotice, este important să înțelegeți că resturile din care sunt făcute iaurtul și chefirul de lapte, hrănesc toate soiurile nefolositoare de bacterii.

Agenții patogeni se alimentează prin mâncare, iar dacă eliminați glutenul, lactatele și ouăle din propria dietă, eliminați alimentele bacteriilor și preveniți inmultirea lor. Chiar dacă consumati un ou organic de cea mai înaltă calitate, de la o găină din curte, acel ou va hrăni în continuare bacteriile cu care încercați să luptați. Este regretabil că atât de mulți oameni și practicieni bine intenționați încă consideră ouăle ca hrana perfectă a naturii. Ele alimentează, într-adevăr, agenții patogeni despre care comunitățile medicale nu știu că se află în spatele atât de multor boli cronice de astăzi. Pentru a afla mai multe despre agenți patogeni și despre modul în care aceștia creează probleme, puteți consulta cărțile mele “Alimente care schimbă viața” și “Vindecarea tiroidei”.

Este util să reduceți sau să eliminați proteinele animale în timpul vindecării din cauza conținutului inerent ridicat de grăsimi. Toate cărnurile de animale sunt bogate în grăsimi, chiar dacă nu au piele și nu sunt prăjite. Acest lucru poate fi surprinzător pentru că s-ar putea să ți se spună atât de mult timp că consumul de piept de pui fără piele sau bucăți de carne „slabă” te va ajuta să slăbești, deoarece este format în principal din proteine. Cu toate acestea, pur și simplu nu este adevărat. Grăsimea este peste tot în pieptul de pui și în alte cărnuri „slabe”, chiar dacă îl faci în cel mai curat mod posibil. Scăzând conținutul de grăsime prin reducerea proteinelor animale, vei oferi ficatului tău pauza pe care o merită. A avea o dietă bogată în grăsimi și proteine ​​toată ziua este incredibil de obositoar pentru ficat și obligă stomacul să producă în exces acid clorhidric pentru a compensa. Acesta nu este un atac părtinitor asupra consumului de proteine ​​animale. De exemplu, dacă urmați o dietă vegetariană sau pe bază de plante și vă confruntați cu reflux acid, asigurați-vă că reduceți aportul de grăsimi reducând cantitatea de nuci, uleiuri și alte grăsimi pe care le consumați. Scăderea grăsimii, indiferent de dieta pe care o urmați, este un pas esențial atunci când doriți să vindecați refluxul acid. Am discutat despre impactul adevărat necunoscut al aportului nostru de grăsimi asupra sănătății noastre și despre modul în care funcționează și răspunde ficatul în cartea mea “Vindecarea ficatului”.

Ce să mâncam

Când te vindeci de refluxul acid, concentrează-te pe consumul de carbohidrați sănătoși din fructe, cartofi, cartofi dulci și dovlecei de iarnă. S-ar putea să ți se spuna de profesioniști sau membri ai familiei sau prieteni să eviți aceste alimente, dar fructele și cartofii sunt de fapt luptători extraordinari împotriva bolilor. Fructele sunt deosebit de puternice în distrugerea bacteriilor. Dacă ești îngrijorat că fructele au prea mult zahăr sau ți-e frică să le mănânci pentru că ți s-a spus că nu este bine pentru tine, nu pot sublinia suficient cât de incorect este acest mit. Zahărul din fructe nu este același lucru cu zaharurile procesate. Este esențial pentru sănătatea ta și a celor dragi să înțelegi acest lucru. Știu că poate fi greu să renunți la ceea ce ți s-a spus înainte, dar fructele au mai multe de oferit ție și sănătății tale decât îți poți imagina. Pentru a afla mai multe despre motivul pentru care fructele sunt atât de esențiale și de ce fructele au primit o reputație atât de proastă, puteți asculta podcastul meu “Frica fructelor” și puteți citi despre “Frica fructelor” în cărțile mele “Medium Medical” și “Vindecare prin detoxifiere”.

De asemenea, este util să consumați o mulțime de salate cu castraveți și roșii. Roșiile au de fapt propriul lor tip special de vitamina C care poate salva sistemul imunitar al cuiva și îi poate oferi un sprijin suplimentar atunci când luptă împotriva agenților patogeni. Adăugați spanac, salată verde sau un alt cu Frunze verzi la alegere. Germenii și micronutrientii cum ar fi algele sunt un plus deosebit de uimitor. Aruncați niște ceapă crudă și usturoi crud în salate pentru ca sunt ucigași puternici de bacterii și aduceți cât mai mult cimbru proaspăt, oregano, rozmarin și salvie pentru ajutorul lor incredibil în vindecarea problemelor bacteriene. Dacă vă place avocado, puteți adăuga și câteva felii din acesta. Puteți citi despre beneficiile nedescoperite de vindecare fizică, spirituală și emoțională ale fiecăruia dintre aceste alimente puternice în “Alimente care schimbă viața”, care include și 50 de rețete minunate de vindecare.

Cea mai miraculoasă hrană de inclus în combaterea refluxului acid este sucul de țelină, despre care puteți afla mai multe și puteți obține rețeta în “Sucul de țelină”. Bea un pahar de 500 ml de suc de țelină Apio pur (nu adăugați nimic altceva la el pentru cele mai bune rezultate) în fiecare dimineață, pe stomacul gol, restabilește glandele din stomac care produc acidul clorhidric din șapte amestecuri. Există subgrupe nedescoperite de săruri minerale din sucul de țelină care contribuie la acest proces și asigură producerea acidului clorhidric. Chiar și consumul de 100-200 ml de suc de țelină Apio în fiecare dimineață poate face minuni în vindecarea refluxului acid și a arsurilor la stomac. Dacă vă confruntați cu reflux acid, puteți chiar să faceți două pahare de 500 ml de suc de țelină pur pe zi, unul dimineața și unul după-amiaza sau înainte de cină.

Antibacteriene

O dietă plină de fructe și legume te va sprijini în mod natural în lupta împotriva bacteriilor care cauzează refluxul acid. Într-adevăr, fructele sunt cel mai uimitor aliment antibacterian și vindecător pentru ficat disponibil la noi. Cu toate acestea, există lucruri suplimentare pe care le putem face pentru a lupta împotriva agentului patogen, cum ar fi includerea următoarelor suplimente:

Gentiana, ceaiul de soc, gheara matei și uleiul de oregano sunt toate antibacteriene incredibile care pot fi incluse în mod regulat sau semi-regulat. Puteți lua în considerare și tinctura de rădăcină de lemn dulce sau ceaiul și frunza de măslin, deoarece aceste ierburi luptă împotriva bacteriilor și ajută la eliminarea gazului pe care îl produc bacteriile despre care comunitățile medicale nu sunt conștiente. Un alt antibacterian minunat este aloe vera. Puteți face apă de aloe vera, care este cel mai puternic mod de a consuma aloe vera, sau puteți bea suc de aloe vera, sau puteți chiar tăia o frunză de aloe vera, scoateți gelul și mâncați-o direct.

În plus, luați în considerare adăugarea de ceaiuri din plante precum ceai proaspăt de cimbru, mentă, floare de soc și balsam de lămâie la regimul dumneavoastră zilnic. Aceste ceaiuri din plante sunt antibacteriene puternice și nu trebuie subestimate. Ca întotdeauna, vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe un protocol de supliment pentru a discuta dozele. Și când găsiți suplimentul potrivit, vă rugăm să vizitați directorul meu de suplimente. Am petrecut multe ore reunindu-le pe o singură pagină. Acestea sunt exact suplimentele în care personal am încredere. Nu toate suplimentele sunt create cu aceeași integritate și există multe companii de suplimente care nu oferă consumatorilor lor produsele de înaltă calitate pe care le promit.

A merge inainte

Acum că știți adevărul despre ce se află în spatele refluxului acid și arsurilor la stomac, puteți lua măsurile necesare pentru a reduce și vindeca aceste afecțiuni. Dacă ești capabil să faci un lucru pentru a-ți îmbunătăți sănătatea astăzi, sărbătorește acest succes și așteaptă cu nerăbdare ziua de mâine când poți face un alt pas spre vindecare. Concentrează-te pe reducerea aportului de grăsimi și bea suc de țelină Apio în fiecare dimineață cât poți. Includeți suplimentele pe care le recomand dacă sunteți pregătit pentru acestea. Bucurați-vă de multe fructe vibrante, vindecătoare și de salate delicioase. Am ajutat atât de mulți oameni de-a lungul anilor să se vindece de refluxul acid și arsurile la stomac de la aceste schimbări simple ale stilului de viață, iar și tu poți experimenta vindecarea și ameliorarea acestei afecțiuni.

Anthony William – Medium Medical